Ceremonieel trouwen

Stel nu dat jullie willen trouwen op een bijzondere plek die niet onder de wettelijke trouwlocaties valt. Graag lekker informeel en ontspannen zonder regeltjes willen trouwen. Of op een uitzonderlijk tijdstip of juist heel unieke wensen hebben, dan is het ceremonieel huwelijk wat voor jullie!

Een ceremonieel huwelijk is een trouwceremonie waarbij jullie elkaar het jawoord geven zonder een ‘wettelijke’ handtekening te zetten. Want dat doen jullie namelijk vooraf bij de gemeente.

Het mooie van deze manier van trouwen is dat jullie volledig de vrije hand hebben om de ceremonie vorm te geven. Tijdens de ceremonie geven bruid en bruidegom elkaar het jawoord, worden de ringen gewisseld en tekenen jullie, de getuigen en ik een bevestigingscertificaat van jullie huwelijk.

Liefde verdient het om groots, niet perse groot, gevierd te worden.

Jullie kunnen voorafgaande aan de huwelijksdag, op het gemeentehuis de trouwakte ondertekenen. Bij de meeste gemeenten zijn er momenten waarop dit tegen een kleine vergoeding en vaak zelfs kosteloos geregeld kan worden.

Waar de ceremonie plaatsvindt, is aan jullie. In dat ene duinpannetje langs het strand? Op een kasteel of een idyllische plek in het buitenland? Samen met familie en vrienden of juist romantisch met z’n tweetjes?
Bij zonsondergang of klokslag middernacht?

Het kostenplaatje van deze optie is: Trouwleges voor de gemeente zijn soms gratis of tegen een lage vergoeding. Check bij je gemeente of er momenten zijn voor gratis trouwen en welke voorwaarden daarvoor gelden. Bij het ceremonieel huwelijk betaal je het tarief van de zelfstandig trouwambtenaar.

Jullie love story begint hier- plan een kennismaking